Locatie De Kern

Locatie De Kern

Locatie De Kern

Vanaf zaterdag 5 juni 2021 is het gebruik van locatie De Kern weer toegestaan. Voor alle geldende regels en maatregelen verwijzen we je door naar alle officiƫle communicatie van het rijk, rivm, veiligheidsregio en de gemeente.

Heb je vragen over mogelijk gebruik van De Kern neem contact op via het contactformulier.

Algemene informatie

Aan de Noordwolderweg 8 in Zuidwolde vind je onze dorpshuislocatie De Kern. De hoofdingang is tegenwoordig in gebruik door de huisartsenpraktijk van Dokter Regtop. Hier vind je tegenwoordig ook de uitgiftepost van de Benu Apotheek. De ingang van het dorpshuis is verplaatst naar de aanbouw aan de rechterkant van het pand.

Op dit moment wordt door het bestuur met een groep vrijwilligers hard gewerkt aan de afwerking van het dorpshuis. Het nieuwe dorpshuis beschikt over een grote zaal van ongeveer 150 m2, die met een scheidingswand te verdelen is in twee zalen. Door het openen van de oorspronkelijke boogramen en de toevoeging van twee grote ramen aan de achterzijde is de zaal mooi licht geworden. Binnenkort worden de gordijnen geleverd, waarna de aankleding van de zaal bijna klaar is. Er wordt nu nog nagedacht over een geschikte (mogelijk tijdelijke) vloer en op termijn wil het bestuur in de achterzaal nog een grote kast tegen de zijmuur maken waarin de muziekverenigingen hun instrumenten kunnen opbergen.

In de nieuwe aanbouw vind je de toiletgroepen, de keuken en de bar met barruimte. Door een slimme indeling (plus een vergroting in oppervlak van het bijgebouw) passen deze faciliteiten zonder dat het krap lijkt. De voorzijde van de aanbouw bestaat uit ramen over de volledige breedte, waardoor je een extra ruimtelijk gevoel krijgt.

Heb je vragen over het dorpshuis de Kern of wil je een keer een kijkje nemen? Neem contact op via het contactformulier.