Locatie De Kern

Locatie De Kern

De Kern gedeeltelijk geopend

Locatie De Kern is vanaf 1 september open voor de vaste gebruikers. Ook groepen willen we – onder voorwaarden – de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van de faciliteiten van De Kern. In verband met de geldende coronamaatregelen is het gebruik wel aan beperkingen onderhevig. En er wordt uiteraard nog regelmatig geklust om het dorpshuis verder af te maken.

Daarbij gelden de volgende regels, waarbij we de richtlijnen van het RIVM volgen:

 • Het maximale aantal personen dat in De Kern aanwezig is, mag nooit meer zijn dan 30.
 • Bij de ingang van het dorpshuis is handgel aanwezig. Graag bij betreden en verlaten van De Kern deze handgel gebruiken.
 • We doen aan iedereen die het dorpshuis betreedt het dringende verzoek om een mondkapje te dragen. Voor gebruikers is hier alleen een uitzondering op tijdens het zingen of musiceren. Gebruikers dienen zelf een mondkapje mee te brengen.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar (voor kinderen tot (en met) 12 jaar geldt dit niet).
 • Volg de looproutes zoals die met pijlen op de grond zijn aangegeven.
 • Blijf thuis bij klachten zoals hoesten, keelpijn, verkoudheid en/of koorts.
 • Blijf ook thuis als iemand uit je huishouden ernstige symptomen heeft zoals koorts (vanaf 38 graden Celsius) of benauwdheid.
 • Was vaak je handen.
 • Nies in je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Schud geen handen.
 • Kom niet achter de bar en in de keuken als daar een vrijwilliger aanwezig is.

Gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regels.

Op dit moment werkt het bestuur van de stichting beheer Dorpshuis Zuidwolde aan een protocol voor coronamaatregelen Zo gauw dit protocol klaar is plaatsen wij dit op de website van het dorpshuis.

Heeft u belangstelling om gebruik te maken van De Kern? Informeer dan naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Algemene informatie

Aan de Noordwolderweg 8 in Zuidwolde vind je onze dorpshuislocatie De Kern. De hoofdingang is tegenwoordig in gebruik door de huisartsenpraktijk van Dokter Regtop. Hier vind je tegenwoordig ook de uitgiftepost van de Benu Apotheek. De ingang van het dorpshuis is verplaatst naar de aanbouw aan de rechterkant van het pand.

Op dit moment wordt door het bestuur met een groep vrijwilligers hard gewerkt aan de afwerking van het dorpshuis. Het nieuwe dorpshuis beschikt over een grote zaal van ongeveer 150 m2, die met een scheidingswand te verdelen is in twee zalen. Door het openen van de oorspronkelijke boogramen en de toevoeging van twee grote ramen aan de achterzijde is de zaal mooi licht geworden. Binnenkort worden de gordijnen geleverd, waarna de aankleding van de zaal bijna klaar is. Er wordt nu nog nagedacht over een geschikte (mogelijk tijdelijke) vloer en op termijn wil het bestuur in de achterzaal nog een grote kast tegen de zijmuur maken waarin de muziekverenigingen hun instrumenten kunnen opbergen.

In de nieuwe aanbouw vind je de toiletgroepen, de keuken en de bar met barruimte. Door een slimme indeling (plus een vergroting in oppervlak van het bijgebouw) passen deze faciliteiten zonder dat het krap lijkt. De voorzijde van de aanbouw bestaat uit ramen over de volledige breedte, waardoor je een extra ruimtelijk gevoel krijgt.

Heb je vragen over het dorpshuis de Kern of wil je een keer een kijkje nemen? Neem contact op via het contactformulier.